Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Pure taste

Flatbread zelf maken

In een handomdraai klaar! Voor flatbread heb je niet veel ingrediënten nodig, het deeg hoeft niet te rijzen en je bakt het in de pan. Met extra smaakmakers maak je ieder brood weer anders. Sta jij ook al te popelen om te experimenteren? 

Ingrediënten voor flatbread

Voor 6 broodjes:

  • 175 g bloem (je kan tarwebloem nemen, maar bv. ook haver- of rijstmeel)
  • 175 g natuuryoghurt
  • 1/2 koffiel. bakpoeder

Extra smaakmakers voor flatbread

Meng ze voor het bakken door je deeg:

  • een geperst teentje knoflook
  • fijngehakte groene kruiden zoals koriander of platte peterselie
  • een snuifje gerookt paprikapoeder of een beetje chilivlokken

Flatbread maken

  1. Meng de bloem, de yoghurt en het bakpoeder
  2. Kneed tot een glad deeg (een minuutje is voldoende). 
  3. Verdeel het deeg in 6 bolletjes.
  4. Bebloem je werkvlak lichtjes en rol elk bolletje uit tot een rondje van max. 1 cm dik.

Flatbread bakken

  1. Verhit een pan of grillpan (dan krijg je mooie streepjes) en leg hierin de deegschijfjes. 
  2. Bak ze mooi goudbruin aan beide kanten. 
  3. Bedruppel eventueel met olijfolie en bestrooi met wat grof zeezout.

De broodjes zijn het lekkerst wanneer ze nog een beetje lauw zijn maar kan je zeker ook nog de dag erna eten. Wikkel ze dan in een keukenhanddoek om ze vers te houden.