Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Veggie

Het verhaal van Marie

Marie (30) cineaste, woont samen met haar vriend, cameraman Stig: “Ik wil minstens één keer per week veggie eten”.

 “Wat ik bij mijn zus en mijn veggievrienden voorgeschoteld kreeg, smaakte altijd prima. Zo ebden mijn vooroordelen stilaan weg. Ik ontdekte dat er heel goede en lekkere plantaardige alternatieven zijn voor vlees. Toch blijft het een hele uitdaging om gezond en vegetarisch te eten. Als ik onderweg en aan het werk ben, lukt dat niet zo goed en neem ik soms een ongezonde snelle hap als lunch of tussendoortje, maar thuis probeer ik om minstens één keer per week volledig vegetarisch te koken. Ik voel me daar goed bij. Veggie eten, strookt meer met mijn geweten.”

Aanraders voor Marie

Zeespaghetti (zeewier)
Voor die onmisbare zilte smaak in je pad thai.

Gedroogdebospaddenstoelenmix
Geweekte, gedroogde champignons geven een umami-smaak (hartige ‘vijfde’ smaak) aan stoofpotjes en pasta’s, waardoor je het vlees niet mist.

Sweet potato falafel
Een makkelijke manier om meer eiwitten binnen te krijgen. Lekker als toevoeging aan een bowl vol groenten en granen, of in een pitabroodje met rauwkost.