Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Wat onderscheidt biovlees van ander vlees?

Om het vlees dat je produceert ‘biologisch’ te mogen noemen, moet je als teler voldoen aan een aantal normen. Kwaliteit van het product en welzijn van het dier staan daarbij voorop. Een overzicht:

Biologisch voer

De dieren krijgen enkel biologisch voer voorgeschoteld, bij voorkeur afkomstig uit eigen bedrijf of regio. Voor runderen betekent het dat ze vooral grazen. Een bijkomend voordeel, want het vlees van koeien die gras gevoerd krijgen, bevat meer gezonde omega 3-vetzuren dan dat van koeien die graan krijgen.

Geen antibiotica

Omdat het gebruik van antibiotica verboden is, wordt preventief ingezet op de gezondheid van de dieren. Zo krijgen ze veel beweging in de openlucht, wat hun weerstand vergroot. Ook andere groei- of productiebevorderende middelen zoals hormonen zijn strikt verboden. 

Dierenwelzijn voorop

Een biologische veeteler houdt op elk moment rekening met het welzijn van zijn dieren. Praktijken als vastbinden en gedwongen voeren zijn per definitie dan ook uitgesloten.

LP_image_hannes.png

Dieren moeten goed leven om kwalitatief vlees te kunnen bieden.

Hannes, beenhouwer bij Bio-Planet

Een beenhouwer aan het woord

Hannes werkt als beenhouwer bij Bio-Planet. We vroegen hem hoe hij echt goed vlees zou definiëren. "Voor mij is vlees echt goed als het goed behandeld is geweest van begin tot einde. En als het daarna met passie, liefde en respect is klaargemaakt. Dieren moeten goed leven om kwalitatief vlees te kunnen bieden. Thuis kweekten wij konijnen, kalkoenen en schapen. Eigenlijk was wat wij toen deden zo bio als maar kon zijn.” 

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294