Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Bio in omschakeling

Bij Bio-Planet willen we jullie ondersteunen om duurzaam én Belgisch te kopen. Daarom zetten we voortdurend in op het verduurzamen van ons assortiment en investeren we in een zo groot mogelijk aanbod van eigen bodem. En daar hoort ook bio in omschakeling bij. 

Wat is bio in omschakeling?

Het duurt 2 à 3 jaar om van traditionele landbouw naar biolandbouw om te schakelen. Het eerste jaar ligt de grond braak zodat hij zich kan herstellen, daarna wordt er geteeld volgens de biologische principes, wat ook kosten met zich meebrengt. Bovendien krijgt het bedrijf pas de marktprijs voor zijn bioproduct als de gronden het biocertificaat krijgen. Door bioproducten in omschakeling aan te bieden, willen we bij Bio-Planet deze boeren financiële ademruimte geven en de biosector in België ondersteunen!

Biotarwebloem in omschakeling

In de rekken van onze Bio-Planet-winkels vind je biotarwebloem in omschakeling. De tarwe is afkomstig van een landbouwbedrijf in omschakeling dat pas binnen 2 jaar volwaardige biotarwe kan leveren. Om niet alle tarwe te moeten verwerken als veevoeder, ging het bedrijf op zoek naar een afzetmarkt. En die vonden ze bij Bio-Planet. 

 

 

bio-tarwe.png

Door te investeren in een zo groot mogelijk Belgisch aanbod, speelt Colruyt Group een voortrekkersrol op vlak van sociale meerwaarde creëren in de Belgische landbouwsector. Zo dragen we samen bij aan een betere samenleving, stap voor stap.

samenleving_stap_voor_stap_nl.png

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294