Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Hoe bewaar je groenten en fruit?

Wie van groenten en fruit houdt, heeft altijd wel een voorraadje in huis. Maar weet je ook hoe je die schat aan vitamines het best bewaart en waar? Ontdek hier onze handige tips en tricks!

Aardpeer, rode biet of pastinaak

Groenten zoals aardpeer, rode biet of pastinaak bewaar je best op een koele (12 à 15 °C) en donkere plaats zoals de voorraadkast in je kelder of garage. Eens aangesneden is je koelkast de perfecte bewaarplek: wikkel je groenten dan in een herbruikbare bijenwasdoek of dek het snijvlak af met folie. Ook niet té lang laten liggen, verwerk zo gauw mogelijk in een snel slaatje of een heerlijk gerecht.

Champignons

Champignons bewaar je best altijd – en bij voorkeur in de originele verpakking – in de groentelade van je koelkast.

Appelen en peren

Ook voor appelen en peren is je koelkast de aangewezen plek. Daar kan je ze makkelijk tot twee à drie weken goed houden. Haal ze wel een halfuurtje voor het eten of verwerken uit de koelkast: op kamertemperatuur is de smaak van je fruit nog een ietsje intenser.

Bananen

Bananen in de koelkast, da’s not done! Nooit. Bananen zijn immers gevoelig voor ‘koudebederf’: ze verliezen dan hun vocht, waardoor de cellen kapotgaan en de vruchten mogelijk beginnen te rotten. Een donkere, koele ruimte zonder direct zonlicht is ideaal. En om je gezonde snack mee te nemen naar school of kantoor, hebben we bij Bio-Planet handige bananendozen!

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294