Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Gloednieuw korenbrood van biobakkerij De Trog

Bij Bio-Planet vind je al enkele overheerlijke broden van biobakkerij De Trog in Ieper. Daar komt nu een nieuwe broodcreatie bij: een smaakvol en biologisch korenbrood dat het resultaat is van een lokale en waardegedreven samenwerking. Dat lokale economie, biodiversiteit en pure ambacht iets unieks tot stand brengen, dat proef je meteen.

Bakwaardige graansoorten op biologische wijze

De meesterbakker van biobakkerij De Trog, Hendrik Durnez, inspireerde een vijftal graanboeren uit Vlaanderen en Wallonië om aan een zeel te trekken en het eerste zaadje van dit veelbelovende project te planten. De missie: Belgische landbouwers stimuleren om opnieuw bakwaardige graansoorten op biologische wijze te telen.

Zaadje planten voor een duurzame toekomst

Met ons gloednieuw korenbrood houden we de aarde in balans”, zo stelt Hendrik Durnez. “Dankzij de diverse tarwepopulatie op basis van een spontane, natuurlijke kruising van een tiental tarwesoorten, bewegen we weg van monoculturen, geven we ziektes geen kans en gaan we voor een stabiel zaai- en oogstproces. Met deze smaakvolle broodcreatie planten we letterlijk een zaadje voor een duurzame toekomst.

Korte keten voor eerlijke landbouw

De biologische grondstoffen van het Belgisch korenbrood worden lokaal geselecteerd en ambachtelijk verwerkt. Dat lokale mag je vrij letterlijk nemen: landbouwer, molenaar, bakker én verdeler bevinden zich namelijk op een boogscheut van elkaar. Zo garandeert het Belgisch korenbrood een korte keten en eerlijke landbouw, wordt er ingezet op lokale diversiteit én wordt de ecologische voetafdruk beperkt. Van een win-win gesproken!

LP_image.png
LP_image_quote_de-trog.png

We zijn er rotsvast van overtuigd dat dit de manier is om een veerkrachtig antwoord te bieden op de uitdagingen waar we voor staan.

Hendrik

Kwaliteit boven maximale opbrengst

Wie zijn nu die vijf graanboeren waar we het hierboven reeds over hadden? BioGrano is een open samenwerkingsverband dat vijf gedreven Vlaamse en Waalse graanboeren samenbrengt die kwaliteit, smaak en voedingswaarde boven maximale opbrengst verkiezen.

Lokale economie op je bord

Samen met biobakkerij De Trog trekt Bio-Planet met veel trots mee aan de kar door het ondersteunen van lokale en artisanale producten. Het nieuwe Belgische korenbrood is dan ook een ware voltreffer. De volledige keten in deze unieke samenwerking wordt immers gekenmerkt door ambachtelijke werkwijzen en een authentiek bakproces. Het resultaat van dit pure vakmanschap? Het dagverse korenbrood dat binnenkort ligt te pronken in de rekken van meer dan dertig Bio-Planet-winkels. Volgens ons een mooie aanvulling op alle andere biologische en lokale producten die we bij Bio-Planet reeds ten volle ondersteunen en aanbieden.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294