Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tags Duurzaam

Alles over aloë vera

Aloë vera is een prachtige vetplant uit Zuid-Afrika die al eeuwenlang bekend staat als wondermiddel tegen allerlei kwaaltjes. Tegenwoordig komt ze ook uit andere landen, zoals Spanje, waar wij ze vandaan halen. Je kan natuurlijk kant-en-klare producten kopen, maar het is zoveel leuker om er zelf mee aan de slag te gaan. 

Hoe aloë vera schoonmaken?

LP_image_aloevera_stap1.png

Snij het blad in kleinere stukken van ± 10 cm lang. Snij er de gekartelde randen af.

LP_image_aloevera_stap2.png

Leg de stukken in een kom en overgiet met koud water. Laat ± 20 min. trekken (zo verwijder je makkelijker het gele sap, dat bitter smaakt en een laxerend effect heeft). Haal de stukken uit de kom en droog goed af.

LP_image_aloevera_stap3.png

Snij de groene schil van de doorzichtige, geleiachtige binnenkant. Spoel eventuele resten van het gele sap weg.

LP_image_aloevera_stap4.png

Verwerk de gel in je verzorgingsproducten, smoothies en sapjes. De gel blijft nog een week goed in de koelkast, of je kan ze in ijsblokjes invriezen.

Gebruiksadvies in de keuken: verwijder en was de buitenste groene laag voor gebruik. Product afgeraden voor zwangere vrouwen, kinderen onder de 12 jaar en diabetespatiënten. Overmatig gebruik kan een laxerend effect veroorzaken.

Hoe gebruik je aloë vera in de keuken?

Aloë vera kan je dankzij haar lichtbittere smaak makkelijk combineren met andere ingrediënten. Een goed idee dus voor je ontbijtsapjes en -smoothies ... Probeer bijvoorbeeld deze kokossmoothie met banaan eens uit. Mix kort zodat de gel zichtbaar blijft in je drankje.

Hoe aloë vera als kalmerende gel voor de huid gebruiken?

Aloë vera-gel is zowat het puurste kalmerende product dat je op je kleine wonden en muggenbeten kan doen. Snij het blad open en smeer de gel op je wonde. Het verzacht en verlicht je pijn.

Hoe je huid en haar verzorgen met aloë vera?

Voor 400 à 500 ml: mix de gelei van 1/4 blad aloë vera in een blender. Voeg 2 eetl. plantaardige olie  toe (bv. olijfolie, arganolie …). Mix nog even goed en bewaar max. 2 maanden in een afgesloten pot in de koelkast. Ideaal om (brand)wonden of een droge huid te verzorgen. Of gebruik het als conditioner: wrijf na het wassen in je haar en laat enkele min. intrekken. Spoel daarna grondig.

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294