
Zomers rucolaslaatje met watermeloen en mozzarella
Ingrediënten
- rucola 200 g
- watermeloenen 0.25
- munt (vers) 2 takjes
- rode pepertjes 1
- rode uien 1
- olijvenmix met kruiden 100 g
- mozzarella 250 g
- focaccia's 2
- olijfolie 4 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij het vruchtvlees van de watermeloen in grove stukken.
- Scheur de mozzarella in stukken.
- Hak de rucola grof.
- Snij de rode ui in flinterdunne sliertjes.
- Trek de blaadjes van de takjes munt en hak grof.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (30 min.)
- Bak de focaccia’s in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
- Leg intussen de rucola op een grote schotel of verdeel over 4 borden. Verdeel er de olijven, de sliertjes rode ui, de munt en het fijngesnipperde pepertje over.
- Verdeel er de mozzarella en de meloen over en bedruppel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
- Haal de focaccia’s uit de oven en snij in sneetjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
669 kcal
Vetten
34 g
Koolhydraten
62.4 g
Eiwitten
26.6 g