Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zomers rucolaslaatje met watermeloen en mozzarella

Lunch Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rucola 200 g
  • watermeloenen 0.25
  • munt (vers) 2 takjes
  • rode pepertjes 1
  • rode uien 1
  • olijvenmix met kruiden 100 g
  • mozzarella 250 g
  • focaccia's 2
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij het vruchtvlees van de watermeloen in grove stukken.
  2. Scheur de mozzarella in stukken.
  3. Hak de rucola grof.
  4. Snij de rode ui in flinterdunne sliertjes.
  5. Trek de blaadjes van de takjes munt en hak grof.
  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.
Bereiding (30 min.)
  1. Bak de focaccia’s in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking).
  2. Leg intussen de rucola op een grote schotel of verdeel over 4 borden. Verdeel er de olijven, de sliertjes rode ui, de munt en het fijngesnipperde pepertje over.
  3. Verdeel er de mozzarella en de meloen over en bedruppel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Haal de focaccia’s uit de oven en snij in sneetjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 669 kcal
Vetten 34 g
Koolhydraten 62.4 g
Eiwitten 26.6 g