
Zomers kippenstoofpotje met prei en lente-uitjes
Ingrediënten
- kippenborstfilets 4
- preien 4
- lente-uitjes 1 bosjes
- citroenen 1
- basilicum (vers) 5 takjes
- krielaardappelen 500 g
- verse room 1.5 dl
- droge witte wijn 2 dl
- groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 3 dl heet water) 3 dl
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de kippenborstfilets in stukken.
- Snij het preiwit en een beetje preigroen in schuine reepjes.
- Snipper de lente-uitjes fijn.
- Rasp de citroenschil (niet het wit).
- Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij in 2.
- Snij de blaadjes basilicum in reepjes.
Bereiding (20 min. + 25 min.)
- Verwarm de groentebouillon in een grote kookpot en voeg de witte wijn toe. Doe er de stukken kip, de preireepjes en de krielaardappelen bij. Laat ± 15 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur tot alles gaar is.
- Voeg de room toe en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Verdeel het stoofpotje over 4 borden en werk af met de reepjes basilicum, de fijngesnipperde lente-uitjes en de citroenzeste.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
486 kcal
Vetten
13.7 g
Koolhydraten
40.6 g
Eiwitten
42.1 g