Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zomers kippenstoofpotje met prei en lente-uitjes

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kippenborstfilets 4
  • preien 4
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • citroenen 1
  • basilicum (vers) 5 takjes
  • krielaardappelen 500 g
  • verse room 1.5 dl
  • droge witte wijn 2 dl
  • groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 3 dl heet water) 3 dl
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de kippenborstfilets in stukken.
  2. Snij het preiwit en een beetje preigroen in schuine reepjes.
  3. Snipper de lente-uitjes fijn.
  4. Rasp de citroenschil (niet het wit).
  5. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij in 2.
  6. Snij de blaadjes basilicum in reepjes.
Bereiding (20 min. + 25 min.)
  1. Verwarm de groentebouillon in een grote kookpot en voeg de witte wijn toe. Doe er de stukken kip, de preireepjes en de krielaardappelen bij. Laat ± 15 min. onafgedekt sudderen op een zacht vuur tot alles gaar is.
  2. Voeg de room toe en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel het stoofpotje over 4 borden en werk af met de reepjes basilicum, de fijngesnipperde lente-uitjes en de citroenzeste.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 486 kcal
Vetten 13.7 g
Koolhydraten 40.6 g
Eiwitten 42.1 g