Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zelfgemaakte broodjes met veggieburger en vegan sausje

Lunch meer dan 60 min. 8 stukken

Ingrediënten

8 stukken
  • groenteburgers 8
  • rucola 200 g
  • tomaten 2
  • knoflook 1 tenen
  • vegan alternatief voor blauwe kaas 90 g
  • boter 25 g
  • plantaardig alternatief voor room 6 eetl.
  • eieren 1
  • pompoenpitten 65 g
  • honing 1 eetl.
  • verse gist 10 g
  • olijfolie 2 eetl.
  • limoensap 3 druppels
  • komijnzaadjes 0.5 koffiel.
  • grof zeezout 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • glutenvrije haverbroodmix 500 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (meer dan 60 min.)
  1. Plet de komijnzaadjes in een vijzel.
  2. Smelt de boter op een heel zacht vuur samen met de honing en de komijnzaadjes. Verkruimel er de gist boven en meng tot een glad mengsel. Haal van het vuur en roer er 150 ml water onder.
  3. Rooster de pompoenpitten (hou wat opzij voor de afwerking) zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag, samen met het zeezout. Meng onder het gistmengsel.
  4. Meng er beetje bij beetje de broodmix onder tot je een elastisch deeg krijgt.
  5. Bestrooi een werkblad met wat bloem en kneed het deeg ± 15 min. Laat ± 45 min. afgedekt rijzen.
  6. Pers het teentje knoflook.
Bereiding (30 min. + 45 min. rijzen + 20 min + 1 h rijzen)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Verdeel het deeg in 8 bolletjes. Leg op een bakplaat met bakpapier en laat 1 u. rijzen.
  3. Kluts intussen het ei. Bestrijk er de deegbolletjes mee en bestrooi met de rest van de pompoenpitten met zeezout.
  4. Zet 10 à 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal eruit en laat afkoelen op een rooster.
  5. Maak intussen het sausje: verwarm het roomalternatief op een zacht vuur, voeg het kaasalternatief toe en laat smelten. Voeg het knoflook toe en enkele druppels limoensap. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de burgers mooi bruin aan elke kant.
  7. Snij de tomaten in plakjes.
  8. Snij de broodjes open en beleg met de burger, een beetje rucola en wat tomaat. Lepel er de saus over en doe het broodje dicht.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 677 kcal
Vetten 34 g
Verzadigde vetzuren 15 g
Koolhydraten 56.9 g
Suikers 7.2 g
Vezels 9.3 g
Eiwitten 31.5 g
Zout 2.8 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294