
Zeewierslaatje met paprika en walnoten
Ingrediënten
- rode paprika's 1
- lente-uitjes 1 bosjes
- zeewiermix 40 g
- walnootpitten 3 eetl.
- sesamzaad 2 eetl.
- sesamolie 1 eetl.
- shoyu (sojasaus) 1 eetl.
- mirin (zoete rijstwijn) 1 eetl.
- cayennepeper 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Laat het zeewier 10 min. weken in koud water. Knijp goed uit en hak grof.
- Snipper de lente-uitjes grof.
- Hak de walnootpitten grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
- Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in reepjes.
Bereiding (20 min.)
- Rooster de gehakte walnootpitten en de sesamzaadjes lichtjes in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof.
- Meng de grofgehakte lente-uitjes en de stukjes paprika onder het zeewier.
- Meng de sojasaus met de sesamolie en de mirin. Kruid met de cayennepeper en meng dit onder het zeewierslaatje.
Afwerking
Bestrooi met de geroosterde noten en de sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
152 kcal
Vetten
10.2 g
Verzadigde vetzuren
1.2 g
Koolhydraten
9.9 g
Suikers
3.2 g
Vezels
2.4 g
Eiwitten
4.3 g
Zout
1.3 g
Tip
Lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld gebakken zalm en rijst of een groenteburger.