Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zalmpakketjes op de BBQ met kruidige couscous

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • zalmfilets 4
  • chorizoworsten (beenhouwerij) 10 cm
  • bloemkolen 0.5
  • koolrabi's 2
  • tomaten 3
  • tuinkers 1 bakjes
  • lente-uitjes 5
  • platte peterselie 1 plantjes
  • couscous (tarwegriesmeel) (volkoren) 80 g
  • notenmix 2 eetl.
  • droge witte wijn 1 dl
  • olijfolie extra vierge 3 eetl.
  • appelazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de chorizo in kleine blokjes.
  2. Schil de koolrabi en snij in dunne staafjes.
  3. Verdeel de halve bloemkool in roosjes en rasp of hak fijn (dat gaat makkelijk met een keukenrobot).
  4. Hak de peterselieblaadjes, de lente-uitjes en de noten grof.
  5. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in kleine blokjes.
  6. Knip de tuinkers los.
  7. Overgiet de couscous met 2 dl heet water. Dek af en laat 10 min. zwellen. Roer los met een vork.
Bereiding (20 min + 20 min)
  1. Verdeel de koolrabi over vier pakketjes voor op de BBQ.
  2. Leg er een zalmfilet, de peterselie (hou een beetje opzij), de chorizoblokjes en de lente-uitjes (hou een beetje opzij) op. Kruid met zwarte peper en verdeel er de wijn over.
  3. Doe de pakketjes goed dicht en leg 10 à 15 min. op een hete BBQ of zet ± 20 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
  4. Meng intussen de bloemkool met de couscous, de tomatenblokjes, de rest van de peterselie en de lente-ui, de noten, de tuinkers, de extra vierge olijfolie, de appelazijn, zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 710 kcal
Vetten 46 g
Verzadigde vetzuren 16 g
Koolhydraten 24.8 g
Suikers 6.8 g
Vezels 4.6 g
Eiwitten 42.9 g
Zout 2.2 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294