Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Zalmgratin met pesto en verse kruidentagliatelle

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • zalmfilets met vel 4
  • spinazie 1 kg
  • basilicum 1 plantjes
  • parmezaan 150 g
  • eieren 3
  • verse kazen met kruiden (roomkazen) 2 eetl.
  • room 2 eetl.
  • tarwegriesmeel (semola) 300 g
  • pesto alla genovese (bokaal) 5 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Maak de pasta: snipper de basilicumblaadjes heel fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking). Meng het tarwegriesmeel met een snuifje zout. Maak een bergje op je werkblad en maak er een kuiltje in. Kluts de eieren en giet in het kuiltje. Meng er beetje bij beetje de bloem door en voeg het basilicum toe. Kneed 10 min.
  2. Rasp de parmezaan en verwijder de steeltjes van de spinazie.
  3. Verwijder het vel van de zalm.
Bereiding (20 min + 40 min)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Laat de spinazie slinken in een kookpot, laat goed uitlekken en doe terug in de kookpot.
  3. Voeg de kruidenkaas en de room toe en laat een beetje sudderen. Voeg 1 eetl. pesto, zwarte peper en zout toe.
  4. Doe de spinazie in een ovenschaal, leg er de zalmfilet op en bestrijk de bovenkant met 4 eetl. pesto. Bestrooi met de parmezaan en zet ± 20 min. in de oven.
  5. Rol intussen de verse pasta uit op een bebloemd werkblad. Snij daarna in dunne reepjes (tagliatelle) met een mes of met de pastamachine.
  6. Kook enkele min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
Afwerking

Serveer de zalmfilet met de verse kruidentagliatelle en werk af met de blaadjes basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1069 kcal
Vetten 64.1 g
Verzadigde vetzuren 25.1 g
Koolhydraten 59.7 g
Suikers 5.3 g
Vezels 2.5 g
Eiwitten 62 g
Zout 3.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294