Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Yoghurtglaasje met mango en vlierbloesemsiroop

Dessert Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • mango's 1
  • granaatappelen 1
  • munt (vers) 2 takjes
  • room (min. 35 % V.G.) 2.5 dl
  • yoghurt natuur 4 eetl.
  • meringues (Mondoh) 8
  • vlierbessensiroop 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verkruimel de meringue lichtjes.
  2. Schil de mango en snij in kleine blokjes.
  3. Snij de granaatappel in 2. Breek de helften open en haal er de pitjes uit.
  4. Trek de blaadjes van de takjes munt.
Bereiding (35 min.)
  1. Klop de room luchtig en lepel onder de yoghurt. Roer er voorzichtig de siroop en de verkruimelde schuimpjes onder.
  2. Verdeel de helft van de mangoblokjes over 4 glazen. Bedek met de helft van de yoghurt. Verdeel er opnieuw een laagje mangoblokjes over en eindig met de rest van de yoghurt.
Afwerking

Werk af met de granaatappelpitjes en de muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 372 kcal
Vetten 19.4 g
Koolhydraten 44.8 g
Eiwitten 4.4 g