
Worstjes met stoofpotje van linzen en boerenkool
Ingrediënten
- boerenworsten 4
- knolselders (kleine) 1
- boerenkolen 6 bladen
- groene selders 2 stengels
- platte peterselie 1 plantjes
- sjalotten 2
- knoflook 2 teentjes
- droge groene linzen 250 g
- groentebouillon (1/2 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 5 dl heet water) 5 dl
- tijm (gedroogd) 1 koffiel.
- laurier 1 blaadjes
- olijfolie 7 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de nerven uit de bladeren boerenkool en snipper de rest fijn.
- Snij de groene selder in kleine blokjes.
- Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.
- Snij de knolselder in 4 stukken en schil ze. Snij daarna in blokjes van max. 2 cm dik.
- Snij de peterselieblaadjes grof.
Bereiding (1 u.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de schijven knolselder in een ovenschaal en besprenkel met 2 eetl. olijfolie. Kruid met de tijm, zwarte peper en zout en meng goed onder elkaar. Zet ± 25 min. in de voorverwarmde oven. Roer tussendoor om.
- Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de selder toe en stoof nog 5 min.
- Doe er de linzen en het laurierblaadje bij en overgiet met de groentebouillon. Laat 20 à 25 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur. Voeg 10 min. voor het einde de boerenkool toe.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de worsten aan alle kanten goudbruin en gaar.
- Kruid het linzenstoofpotje op het einde met zwarte peper en zout en roer er 1 eetl. olijfolie onder.
Afwerking
Verdeel de worsten, het linzenstoofpotje en de knolselder over 4 diepe borden. Werk af met de peterselie en serveer met een stukje brood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
722 kcal
Vetten
37 g
Verzadigde vetzuren
9.7 g
Koolhydraten
42.7 g
Suikers
3.6 g
Vezels
20.5 g
Eiwitten
44.4 g
Zout
2.8 g