Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Worstenbroodjes met chorizo

Aperitiefhapje Minder dan 45 min. 18 stuks

Ingrediënten

  • chorizo 225 g
  • platte peterselie 1 plantjes
  • zachtkokende aardappelen (grote) 2
  • bladerdeeg 375 g
  • eieren 1
  • sesamzaad (zwart of zwarte komijn) 2 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  2. Klop het ei los.
Bereiding (10 min. + 20 min. + 30 min. in de oven)
  1. Kook de aardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de chorizo en snij in stukjes. Doe samen met de platte peterselie en de helft van de sesamzaadjes in een blender of keukenmachine. Laat kort een paar keer draaien.
  3. Voeg de aardappelen toe en meng alles tot een dikke puree. Laat niet te lang draaien, zodat je nog wat textuur hebt.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Bestrooi intussen het werkblad met bloem en rol de vellen bladerdeeg uit. Snij rechthoeken van ongeveer 16 op 20 cm uit. Werk je met ronde vellen? Snij dan een rechthoek uit de cirkel en kneed een bolletje van de rest van het deeg en rol ook dat uit.
  6. Maak van de chorizomengeling 2 dikke worsten en leg ze op het bladerdeeg. Bestrijk de randen van het deeg met losgeklopt ei. Rol strak op en druk goed dicht.
  7. Snij de rollen in ongeveer 9 stukjes. Bestrijk met de rest van het ei en bestrooi de bovenkant met de rest van de sesamzaadjes.
  8. Leg de rolletjes met de naad naar beneden op een bakplaat met bakpapier en bak 25 à 30 min. in de oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 150 kcal
Vetten 10.3 g
Verzadigde vetzuren 4 g
Koolhydraten 9.9 g
Suikers 0.3 g
Vezels 0.6 g
Eiwitten 4.6 g
Zout 0.6 g