Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Witlooftaartje

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • kruimeldeeg 1 rollen
  • stronken witloof 4
  • preiwitten 2 stengels
  • geitenbrie 200 g
  • geraspte emmentaler 100 g
  • walnootpitten 50 g
  • eieren 2
  • melk 150 ml
  • room 200 ml
  • boter 2 eetl.
  • tijm 0.5 koffiel.
  • nootmuskaat
  • peper
  • zeezout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij het witloof en het preiwit in stukjes.
  2. Snij de geitenbrie in plakjes.
  3. Rooster de walnootpitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat afkoelen en hak grof.
Bereiding (10 min. + 50 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Stoof de groenten in boter. Voeg de helft van de walnoten toe en kruid met peper, zout, tijm en nootmuskaat.
  3. Leg het deeg in een ingevette bakvorm.
  4. Klop de eieren los met melk en room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Schik de groenten op de taartbodem. Leg er de brie op en bestrooi met walnoten en emmentaler. Bedek alles met het eiermengsel en zet 30 min. in de oven.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 808 kcal
Vetten 62 g
Verzadigde vetzuren 31.8 g
Koolhydraten 32.1 g
Suikers 9.8 g
Vezels 4.3 g
Eiwitten 28.3 g
Zout 1.5 g
Tip

De lekkerste taartbodem maak je zelf: kneed 220 g bloem, 100 g boter, 1 ei, 70 ml water en een snuif zeezout stevig door elkaar. Laat 2 u. rusten in de koelkast in een natte handdoek. Bestrooi het deeg met bloem en rol uit.