Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Wildkroketjes met veenbessensaus

Voorgerecht meer dan 60 min. 6 personen

Ingrediënten

  • hertenkalfragoûts 1 kg
  • gerookte spekblokjes 150 g
  • champignons 250 g
  • sinaasappelen 1
  • appelen 1
  • uien 3
  • eieren 3
  • boter 1 eetl.
  • broden 2 sneetjes
  • gedroogde veenbessen 250 g
  • mosterd 2 eetl.
  • suiker 150 g
  • bloem 1 eetl.
  • paneermeel 4 eetl.
  • rode wijn 75 cl
  • runderbouillon 25 cl
  • kruidentuiltjes 1
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snipper de uien fijn en snij de champignons in schijfjes.
  2. Snij de ongeschilde appel in kleine stukjes en schil de sinaasappel (we gebruiken alleen de schil).
Bereiding (30 min. + 2 u. sudderen + 2,5 u. in de diepvries)
  1. Smelt de boter in een grote kookpot. Kruid het vlees met peper en zout en bak goudbruin aan alle kanten. Haal uit de kookpot.
  2. Bak de ui en de spekblokjes goudbruin in dezelfde pot. Voeg de champignons toe en bak goudbruin.
  3. Voeg het vlees opnieuw toe. Roer goed om en blus met de rode wijn en de fond. Voeg 2 eetl. bloem toe.
  4. Besmeer het brood met de mosterd en voeg toe samen met het kruidentuiltje. Kruid met peper en zout. Laat 2 u. goed sudderen.
  5. Laat de hertenkalfsragout volledig afkoelen en doe in een lage, platte schaal. Laat 1 u. opstijven in de diepvries.
  6. Snij de opgesteven ragout in kroketten. Haal door de bloem, door de losgeklopte eieren en door het paneermeel.
  7. Laat min. 1,5 u. opstijven in de diepvries.
  8. Stoof intussen de stukjes appel samen met de veenbessen goudbruin (voeg een scheutje water toe tegen het aanbranden). Voeg de suiker en de sinaasappelschil toe en laat ± 15 min. verder stoven Verwijder de schil en mix eventueel.
  9. Bak de kroketten 4 min. in de friteuse op 150 °C.
Afwerking

Werk af met een gemengde groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 694 kcal
Vetten 19.2 g
Verzadigde vetzuren 8.1 g
Koolhydraten 78.3 g
Suikers 60.7 g
Vezels 4.8 g
Eiwitten 38.8 g
Zout 3.7 g