
Wildkroketjes met veenbessensaus
Ingrediënten
- hertenkalfragoûts 1 kg
- gerookte spekblokjes 150 g
- champignons 250 g
- sinaasappelen 1
- appelen 1
- uien 3
- eieren 3
- boter 1 eetl.
- broden 2 sneetjes
- gedroogde veenbessen 250 g
- mosterd 2 eetl.
- suiker 150 g
- bloem 1 eetl.
- paneermeel 4 eetl.
- rode wijn 75 cl
- runderbouillon 25 cl
- kruidentuiltjes 1
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Snipper de uien fijn en snij de champignons in schijfjes.
- Snij de ongeschilde appel in kleine stukjes en schil de sinaasappel (we gebruiken alleen de schil).
Bereiding (30 min. + 2 u. sudderen + 2,5 u. in de diepvries)
- Smelt de boter in een grote kookpot. Kruid het vlees met peper en zout en bak goudbruin aan alle kanten. Haal uit de kookpot.
- Bak de ui en de spekblokjes goudbruin in dezelfde pot. Voeg de champignons toe en bak goudbruin.
- Voeg het vlees opnieuw toe. Roer goed om en blus met de rode wijn en de fond. Voeg 2 eetl. bloem toe.
- Besmeer het brood met de mosterd en voeg toe samen met het kruidentuiltje. Kruid met peper en zout. Laat 2 u. goed sudderen.
- Laat de hertenkalfsragout volledig afkoelen en doe in een lage, platte schaal. Laat 1 u. opstijven in de diepvries.
- Snij de opgesteven ragout in kroketten. Haal door de bloem, door de losgeklopte eieren en door het paneermeel.
- Laat min. 1,5 u. opstijven in de diepvries.
- Stoof intussen de stukjes appel samen met de veenbessen goudbruin (voeg een scheutje water toe tegen het aanbranden). Voeg de suiker en de sinaasappelschil toe en laat ± 15 min. verder stoven Verwijder de schil en mix eventueel.
- Bak de kroketten 4 min. in de friteuse op 150 °C.
Afwerking
Werk af met een gemengde groene salade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
694 kcal
Vetten
19.2 g
Verzadigde vetzuren
8.1 g
Koolhydraten
78.3 g
Suikers
60.7 g
Vezels
4.8 g
Eiwitten
38.8 g
Zout
3.7 g