Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Volkorenwraps met veggieburger en zomergroentjes

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • RizRiz-burgers 8
  • kropsla 0.5
  • tomaten 2
  • minikomkommers 3
  • feta 100 g
  • magere yoghurt natuur 4 eetl.
  • volkorenwraps 4
  • olijfolie 3 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de komkommers in schuine partjes van 0,5 cm dik.
  2. Ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes.
  3. Verkruimel de feta en meng onder de yoghurt. Voeg 1 eetl. olijfolie en de tomatenblokjes toe. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Scheur de blaadjes kropsla in stukken.
Bereiding (10 min. + 15 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de burgers mooi bruin aan beide kanten. Laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Leg op elke wrap wat kropsla en beleg met stukjes komkommer. Snij de burgers schuin in 2 en verdeel over de wraps.
  3. Lepel er wat van het fetasausje over, rol dicht en snij schuin in 2.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 559 kcal
Vetten 25.3 g
Verzadigde vetzuren 7.7 g
Koolhydraten 62.9 g
Suikers 8.4 g
Vezels 5.4 g
Eiwitten 17.1 g
Zout 2.3 g