Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Volkorenrijst met kipfilet, appel en broccoli

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • kipfilets 4
  • broccoli's 1.5
  • appelen 2
  • koriander 1 plantjes
  • sjalotten 2
  • plantaardig alternatief voor room op basis van soja 2 eetl.
  • boter 1 eetl.
  • rijst (volkoren) 250 g
  • bloem 1 eetl.
  • kerriepoeder 1 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • appelsap 1 scheutjes
  • zwarte peper (molen)
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de kipfilet in reepjes.
  2. Snij de broccoli in roosjes en de ongeschilde appelen in dunne plakjes.
  3. Hak de blaadjes van de koriander grof.
  4. Snipper de sjalotten fijn.
Bereiding (15 min + 35 min)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot met deksel en stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en laat even bakken. Overgiet met 5 dl water met een snuifje zout. Laat 20 à 25 min. afgedekt garen.
  2. Blanceer of stoom de broccoli.
  3. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de kipreepjes krokant. Haal uit de pan en hou warm.
  4. Smelt de boter in de pan en bak de appelen bruin. Bestrooi met het currypoeder en de bloem. Blus met een scheutje appelsap en voeg het roomalternatief toe. Kruid met peper en zout.
Afwerking

Serveer de curry met de rijst en de broccoli en werk af met de grofgehakte koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Vetten 20 g
Verzadigde vetzuren 6.3 g
Koolhydraten 61.4 g
Suikers 8.3 g
Vezels 6.1 g
Eiwitten 58.8 g
Zout 1.1 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294