Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Verse vijgentaartjes met nootjes en ahornsiroop

Dessert Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • verse vijgen 4
  • boter (op kamertemperatuur) 100 g
  • eieren 1
  • bladerdeeg 1 vellen
  • biologische notenmix 2 eetl.
  • amandelmeel 200 g
  • suiker 100 g
  • ahornsiroop 1 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij uit het bladerdeeg 4 cirkels ter grootte van 4 taartvormpjes.
  3. Klop het ei los.
  4. Maak een kruisvormige inkeping in de vijgen, maar snij niet helemaal door.
  5. Leg het bladerdeeg in de 4 vormpjes en leg daarop bakpapier en bakbonen. Zet ± 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen.
Bereiding (20 min. + 15 min. + 30 min. oventijd + afkoelen)
  1. Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C.
  2. Mix de boter en de suiker tot een romige, luchtige massa.
  3. Voeg het ei en het amandelmeel toe.
  4. Vul de taartjes en leg in het midden een vijg. Druk lichtjes aan.
  5. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
  6. Hak intussen de notenmix grof en rooster in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat afkoelen.
  7. Haal de taartjes uit de oven en uit de vormpjes. Laat afkoelen op een rooster.
  8. Bestrooi met de nootjes en bedruppel met de ahornsiroop.
Afwerking

Serveer zo of met een bolletje vanille-ijs. Werk eventueel af met enkele blaadjes citroentijm.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 929 kcal
Vetten 64 g
Verzadigde vetzuren 22.6 g
Koolhydraten 66.7 g
Suikers 41.1 g
Vezels 7.1 g
Eiwitten 17.9 g
Zout 0.5 g