
Verse vijgentaartjes met nootjes en ahornsiroop
Ingrediënten
- verse vijgen 4
- boter (op kamertemperatuur) 100 g
- eieren 1
- bladerdeeg 1 vellen
- biologische notenmix 2 eetl.
- amandelmeel 200 g
- suiker 100 g
- ahornsiroop 1 eetl.
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Snij uit het bladerdeeg 4 cirkels ter grootte van 4 taartvormpjes.
- Klop het ei los.
- Maak een kruisvormige inkeping in de vijgen, maar snij niet helemaal door.
- Leg het bladerdeeg in de 4 vormpjes en leg daarop bakpapier en bakbonen. Zet ± 12 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier en de bakbonen.
Bereiding (20 min. + 15 min. + 30 min. oventijd + afkoelen)
- Verlaag de temperatuur van de oven naar 180 °C.
- Mix de boter en de suiker tot een romige, luchtige massa.
- Voeg het ei en het amandelmeel toe.
- Vul de taartjes en leg in het midden een vijg. Druk lichtjes aan.
- Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.
- Hak intussen de notenmix grof en rooster in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat afkoelen.
- Haal de taartjes uit de oven en uit de vormpjes. Laat afkoelen op een rooster.
- Bestrooi met de nootjes en bedruppel met de ahornsiroop.
Afwerking
Serveer zo of met een bolletje vanille-ijs. Werk eventueel af met enkele blaadjes citroentijm.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
929 kcal
Vetten
64 g
Verzadigde vetzuren
22.6 g
Koolhydraten
66.7 g
Suikers
41.1 g
Vezels
7.1 g
Eiwitten
17.9 g
Zout
0.5 g