Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Veggieburger met zoete aardappel en perzik

Lunch Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • groenteburgermix 200 g
  • kroppen groene eikenbladsla 1
  • perziken (rijpe) 2
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • oregano (vers) 2 takjes
  • zoete aardappelen 2
  • plantaardig alternatief voor yoghurt op basis van soja en kokosnoot (Provamel) 3 eetl.
  • hamburgerbroodjes 4
  • dadelstroop 1 koffiel.
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Meng de groenteburgermix met water (instructies: zie verpakking) en vorm 4 burgers met de handen. Laat 15 min. opstijven in de koelkast.
  2. Schil intussen de zoete aardappelen en snij in schijven van max. 1/2 cm dik.
  3. Snij het vruchtvlees van de perziken in partjes.
  4. Rits de blaadjes van de takjes oregano.
  5. Hak de peterselie fijn en meng onder het alternatief voor
  6. yoghurt en de dadelstroop. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en gril de zoete aardappel 15 min. goudbruin en gaar. Voeg op het einde de partjes perzik toe en gril even. Kruid met de oreganoblaadjes, zwarte peper en zout.
  2. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de groenteburgers ± 3 min. goudbruin aan elke kant.
  3. Snij de burgerbroodjes open en rooster lichtjes onder de hete grill.
Afwerking

Beleg de broodjes met zoete aardappel, eikenbladsla, een groenteburger en enkele partjes perzik. Lepel er wat dadeldressing over. Serveer met de rest van de sla, zoete aardappel, perzikpartjes en dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 554 kcal
Vetten 20.2 g
Verzadigde vetzuren 3.2 g
Koolhydraten 66.6 g
Suikers 14.2 g
Vezels 8.6 g
Eiwitten 22 g
Zout 2.3 g
Tip

Taakjes voor de kinderen:
• veggieburgers vormen met de handjes
• de blaadjes van de oregano plukken
• de yoghurt, de dadelstroop en de peterselie mengen
• de burgers samenstellen