
Veggieburger met zoete aardappel en perzik
Ingrediënten
- groenteburgermix 200 g
- kroppen groene eikenbladsla 1
- perziken (rijpe) 2
- platte peterselie 0.5 plantjes
- oregano (vers) 2 takjes
- zoete aardappelen 2
- plantaardig alternatief voor yoghurt op basis van soja en kokosnoot (Provamel) 3 eetl.
- hamburgerbroodjes 4
- dadelstroop 1 koffiel.
- olijfolie 4 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Meng de groenteburgermix met water (instructies: zie verpakking) en vorm 4 burgers met de handen. Laat 15 min. opstijven in de koelkast.
- Schil intussen de zoete aardappelen en snij in schijven van max. 1/2 cm dik.
- Snij het vruchtvlees van de perziken in partjes.
- Rits de blaadjes van de takjes oregano.
- Hak de peterselie fijn en meng onder het alternatief voor
- yoghurt en de dadelstroop. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (20 min. + 20 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en gril de zoete aardappel 15 min. goudbruin en gaar. Voeg op het einde de partjes perzik toe en gril even. Kruid met de oreganoblaadjes, zwarte peper en zout.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een andere pan en bak de groenteburgers ± 3 min. goudbruin aan elke kant.
- Snij de burgerbroodjes open en rooster lichtjes onder de hete grill.
Afwerking
Beleg de broodjes met zoete aardappel, eikenbladsla, een groenteburger en enkele partjes perzik. Lepel er wat dadeldressing over. Serveer met de rest van de sla, zoete aardappel, perzikpartjes en dressing.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
554 kcal
Vetten
20.2 g
Verzadigde vetzuren
3.2 g
Koolhydraten
66.6 g
Suikers
14.2 g
Vezels
8.6 g
Eiwitten
22 g
Zout
2.3 g
Tip
Taakjes voor de kinderen:
• veggieburgers vormen met de handjes
• de blaadjes van de oregano plukken
• de yoghurt, de dadelstroop en de peterselie mengen
• de burgers samenstellen