Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Veggie Luikse salade

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • vegetarische reepjes (alla texana) 300 g
  • slamix 250 g
  • prinsessenbonen 250 g
  • kerstomaten 20 g
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • citroenen 1
  • platte peterselie 1 plantjes
  • dragon (vers) 5 takjes
  • krielaardappelen 400 g
  • olijfolie 5 eetl.
  • mosterd 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Kook 18 à 20 min. beetgaar in lichtgezouten water. Giet af.
  2. Kook intussen de prinsessenbonen 5 à 6 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  3. Hak de dragon en de platte peterselie fijn en meng onder
  4. de slamix.
  5. Hak de lente-uitjes grof.
  6. Snij de kerstomaten in partjes.
  7. Pers de citroen (je hebt 1 eetl. sap nodig).
  8. Meng de mosterd met het citroensap en voeg 4 eetl. olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (30 min. + 10 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de vegetarische reepjes 2 à 3 min. goudbruin en krokant.
  2. Meng de krielaardappelen, de kerstomaten, de prinsessenbonen en de lente-uitjes onder de sla. Roer er de dressing onder.
Afwerking

Verdeel de salade over vier borden en bestrooi met de vegetarische reepjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 458 kcal
Vetten 28.6 g
Verzadigde vetzuren 3.1 g
Koolhydraten 36.6 g
Suikers 4.4 g
Vezels 7.2 g
Eiwitten 9.7 g
Zout 2.2 g