Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vegetarische sushi met avocado en ei

Voorgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rode puntpaprika's 2
  • wortelen 2
  • komkommers 1
  • avocado's 1
  • eieren 4
  • rijstdrinks 1 eetl.
  • kokosolie 1 koffiel.
  • sushirijst 200 g
  • norivellen (zeewier) 2
  • kokosbloesemsuiker 3 eetl.
  • rijstazijn 2 eetl.
  • sojasaus 3 eetl.
  • wasabipasta 1 koffiel.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de puntpaprika’s en snij in lange reepjes.
  2. Snij de wortelen, de komkommer en de avocado in lange reepjes.
Bereiding (10 min. + 30 min.)
  1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. Los de kokosbloesemsuiker op in de rijstazijn en meng onder de rijst.
  3. Roer de eieren los en meng met de rijstdrink. Verhit de kokosolie in een pan en bak een omelet. Snij in lange reepjes.
  4. Leg een norivel op een sushimatje. Bedek met een laag rijst van 1 cm dik, tot op 1 à 2 cm van de bovenste rand. Doe hetzelfde met de andere vellen.
  5. Verdeel de groenten- en eireepjes over de rijst en rol de sushi in de lengte op met het matje. Maak de bovenste rand van het vel wat vochtig. Zo blijft het rolletje mooi dichtkleven. Snij in porties.
Afwerking

Lekker met sojasaus en wasabi.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 439 kcal
Vetten 16.1 g
Verzadigde vetzuren 4.7 g
Koolhydraten 56.9 g
Suikers 16.6 g
Vezels 5.2 g
Eiwitten 14.1 g
Zout 1.9 g