Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vegetarische lentepasta

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • groene aspergepunten 1 bussels
  • lente-uitjes 1 bussels
  • kastanjechampignons 250 g
  • platte peterselie 1 plantjes
  • knoflook 1 teentjes
  • plantaardig alternatief voor room op basis van haver 2.5 dl
  • parmezaan (blok) 50 g
  • tagliatelle 400 g
  • groentebouillon (1/3 blokje of 1/2 koffiel. poeder opgelost in 2,5 dl heet water) 2.5 dl
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de asperges in schuine stukjes.
  2. Snij de lente-uitjes in ringen (hou wit en groen apart).
  3. Snij de champignons in schijfjes.
  4. Snipper het knoflook en de peterselie fijn.
  5. Maak schilfers van de parmezaan met een dunschiller.
Bereiding (40 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de witte lente-uiringetjes 10 min. op een zacht vuur.
  2. Voeg de aspergestukjes toe en laat nog 4 min. stoven.
  3. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de champignonschijfjes en het fijngesnipperde knoflook 4 min. Voeg toe aan de asperges.
  4. Giet de groentebouillon en de plantaardige room bij de groenten en laat 5 min. inkoken op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper en zout en roer er de groene lente-uiringetjes onder.
  5. Kook de pasta beetgaar in een ruime hoeveelheid lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng met de groenten. Verwarm nog even op het vuur.
Afwerking

Werk af met de parmezaanschilfers en de fijngesnipperde peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 611 kcal
Vetten 23.4 g
Koolhydraten 78.5 g
Eiwitten 20.6 g