Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vegan wok met jackfruit en kokosmelk

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • jackfruit natuur 400 g
  • courgettes 2
  • aubergines 1
  • lente-uitjes 1 bosjes
  • koriander 0.5 plantjes
  • rode pepertjes 1
  • knoflook 2 teentjes
  • kokosmelk 2 dl
  • udonnoedels 300 g
  • kokosbloesemsuiker 1 eetl.
  • shoyu (sojasaus) 3 eetl.
  • mirin (zoete rijstwijn) 1 eetl.
  • kokosolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de courgettes en de aubergine in staafjes van ± 3 cm lang en 1/2 cm dik.
  2. Snij de lente-uitjes en de korianderblaadjes grof.
  3. Snipper het knoflook fijn.
  4. Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet) en snipper fijn.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
  1. Smelt de kokosolie in een grote pan of wok en stoof het knoflook, het pepertje en de helft van de lente-uitjes glazig.
  2. Voeg het jackfruit toe en laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg dan de groentestaafjes, de shoyu, de mirin en de kokosbloesemsuiker toe. Roerbak ± 10 min. op een matig vuur.
  4. Kook intussen de noedels 5 à 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  5. Giet de kokosmelk bij de wok en laat 2 min. sudderen.
  6. Voeg de noedels toe en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Schep in diepe borden of kommetjes en werk af met de rest van de lente-uitjes en de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 560 kcal
Vetten 16 g
Verzadigde vetzuren 11.7 g
Koolhydraten 78.6 g
Suikers 17.6 g
Vezels 14.7 g
Eiwitten 18.3 g
Zout 2.2 g