
Vegan wok met jackfruit en kokosmelk
Ingrediënten
- jackfruit natuur 400 g
- courgettes 2
- aubergines 1
- lente-uitjes 1 bosjes
- koriander 0.5 plantjes
- rode pepertjes 1
- knoflook 2 teentjes
- kokosmelk 2 dl
- udonnoedels 300 g
- kokosbloesemsuiker 1 eetl.
- shoyu (sojasaus) 3 eetl.
- mirin (zoete rijstwijn) 1 eetl.
- kokosolie 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de courgettes en de aubergine in staafjes van ± 3 cm lang en 1/2 cm dik.
- Snij de lente-uitjes en de korianderblaadjes grof.
- Snipper het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje (of laat ze erin als je graag pikant eet) en snipper fijn.
Bereiding (15 min. + 20 min.)
- Smelt de kokosolie in een grote pan of wok en stoof het knoflook, het pepertje en de helft van de lente-uitjes glazig.
- Voeg het jackfruit toe en laat enkele minuten bakken.
- Voeg dan de groentestaafjes, de shoyu, de mirin en de kokosbloesemsuiker toe. Roerbak ± 10 min. op een matig vuur.
- Kook intussen de noedels 5 à 6 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Giet de kokosmelk bij de wok en laat 2 min. sudderen.
- Voeg de noedels toe en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Schep in diepe borden of kommetjes en werk af met de rest van de lente-uitjes en de koriander.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
560 kcal
Vetten
16 g
Verzadigde vetzuren
11.7 g
Koolhydraten
78.6 g
Suikers
17.6 g
Vezels
14.7 g
Eiwitten
18.3 g
Zout
2.2 g