Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Vegan sandwich met tofoe en lente-uitjes

Lunch minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe (blok) 400 g
  • kerstomaten 10
  • platte peterselie 0.5 plantjes
  • lente-uitjes 4
  • vegan sandwiches 4
  • olijfolie 2 eetl.
  • kurkuma 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Verkruimel de tofoe en meng met de kurkuma.
  2. Snipper de lente-uitjes en de peterselieblaadjes fijn.
  3. Snij de kerstomaten in partjes.
  4. Snij de vegan sandwiches middendoor.
Bereiding (10 min. + 15 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de lente-uitjes 5 min. op een zacht vuur.
  2. Voeg de tofu toe en roerbak enkele minuten. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Voeg de peterselie en kerstomaten toe en stoof al roerend 2 min.
  4. Beleg de sandwiches met de tofoemengeling.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 385 kcal
Vetten 19.7 g
Verzadigde vetzuren 2.4 g
Koolhydraten 31.4 g
Suikers 7.3 g
Vezels 4.2 g
Eiwitten 18.4 g
Zout 0.8 g