
Varkensmignonettes met krieltjes, groenekool en kikkererwten
Ingrediënten
4 personen- varkensmignonettes 4
- groenekolen 0.5
- platte peterselie 1 plantjes
- uien 2
- room 2 eetl.
- kikkererwten (blik) 500 g
- krielaardappelen 400 g
- graanmosterd 1 eetl.
- bloem 1 eetl.
- groentebouillon 1 eetl.
- tijm (gedroogd) 0.5 koffiel.
- olijfolie 5 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Snipper de groenekool fijn.
- Snij de uien in dunne halve ringen.
- Spoel de kikkererwten onder koud water en laat goed uitlekken.
- Hak de peterselieblaadjes grof.
- Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
Bereiding (15 min + 30 min)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote pan. Stoof de groenekool ± 10 min. gaar. Kruid met zwarte peper en zout en haal uit de pan.
- Kruid de mignonettes aan beide kanten met zwarte peper en zout. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak het vlees aan beide kanten bruin. Haal uit de pan.
- Verhit 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof de ui en de tijm ± 10 min. op een zacht vuur.
- Kook intussen de krielaardappelen ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
- Voeg de groenekool terug toe aan de pan, bestrooi met de bloem en leg er het vlees tussen. Voeg de groentebouillon, de mosterd, de room en de kikkererwten toe. Laat nog 6 à 8 min. stoven tot het vlees gaar is.
Afwerking
Werk af met een beetje peterselie.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
659 kcal
Vetten
26.3 g
Verzadigde vetzuren
6.4 g
Koolhydraten
42.3 g
Suikers
7 g
Vezels
12.7 g
Eiwitten
57 g
Zout
3 g
NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be
KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294