Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tomatenworstjes met zuiders pastaslaatje

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • minitomaatworstjes 8
  • courgettes 1
  • rucola 100 g
  • citroenen 1
  • zongedroogde tomaten in olie (+ olie uit de verpakking) 150 g
  • feta (blok) 150 g
  • korte pasta (bv. penne) 400 g
  • amandelschilfers 3 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  2. Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  3. Hak de rucola grof.
  4. Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
  5. Rasp de ongeschilde courgette.
  6. Meng de zongedroogde tomaten met de olie uit de verpakking, de rucola, de citroenzeste, het citroensap en de geraspte courgette onder de pasta. Kruid met zwarte peper en zout en verkruimel er de feta over.
Bereiding (30 min.)
  1. Grill de minitomaatworsten 5 à 6 min. goudbruin en gaar op een hete barbecue. Snij in stukken.
  2. Verdeel de stukken worst over de pastasalade en bestrooi met de amandelschilfers.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1146 kcal
Vetten 71.5 g
Verzadigde vetzuren 17.4 g
Koolhydraten 81.9 g
Suikers 9.7 g
Vezels 5.4 g
Eiwitten 40.8 g
Zout 2.8 g
Tip

Slecht weer?
Bak de worsten 8 min. goudbruin en gaar in een pan.