
Tomatenworstjes met zuiders pastaslaatje
Ingrediënten
- minitomaatworstjes 8
- courgettes 1
- rucola 100 g
- citroenen 1
- zongedroogde tomaten in olie (+ olie uit de verpakking) 150 g
- feta (blok) 150 g
- korte pasta (bv. penne) 400 g
- amandelschilfers 3 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Rooster intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Hak de rucola grof.
- Rasp de schil van de citroen (niet het wit) en pers hem.
- Rasp de ongeschilde courgette.
- Meng de zongedroogde tomaten met de olie uit de verpakking, de rucola, de citroenzeste, het citroensap en de geraspte courgette onder de pasta. Kruid met zwarte peper en zout en verkruimel er de feta over.
Bereiding (30 min.)
- Grill de minitomaatworsten 5 à 6 min. goudbruin en gaar op een hete barbecue. Snij in stukken.
- Verdeel de stukken worst over de pastasalade en bestrooi met de amandelschilfers.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
1146 kcal
Vetten
71.5 g
Verzadigde vetzuren
17.4 g
Koolhydraten
81.9 g
Suikers
9.7 g
Vezels
5.4 g
Eiwitten
40.8 g
Zout
2.8 g
Tip
Slecht weer?
Bak de worsten 8 min. goudbruin en gaar in een pan.