Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tofoechocoladetaart

Dessert meer dan 60 min. 10 personen

Ingrediënten

  • zijden tofoe 200 g
  • sinaasappelen 1
  • citroenen 0.5
  • sinaasappelsap 1 dl
  • verse room 2 dl
  • boter 75 g
  • noten (naar keuze) 2 eetl.
  • pure chocolade 200 g
  • tarwebloem 100 g
  • rietsuiker 90 g
  • cacaopoeder 2 eetl.
  • agar-agar 3 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Pers de halve citroen.
  2. Hak de noten en de chocolade grof (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
  3. Meng de tarwebloem, 1 eetl. cacaopoeder, de boter, 30 g rietsuiker, het citroensap en de noten onder elkaar en kneed tot een bol. Wikkel in vershoudfolie en laat 15 min. rusten in de koelkast.
  4. Snij de sinaasappel in dunne schijfjes.
Bereiding (3 u. 45 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij een cirkel uit bakpapier ter grootte van de bodem van de springvorm (ø 22 à 24 cm).
  3. Strooi een beetje bloem over de cirkel bakpapier en rol het deeg er op uit. Leg in de springvorm en bak de taartbodem 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  4. Meng intussen de agaragar en 60 g rietsuiker onder het sinaasappelsap. Breng aan de kook op een zacht vuur en laat 1 min. inkoken.
  5. Neem de pan van het vuur en smelt de chocolade in het hete sap.
  6. Pureer de uitgelekte tofoe met een staafmixer en roer het onder het chocolademengsel.
  7. Klop de room bijna stijf en schep het voorzichtig onder het mengsel.
  8. Giet het mengsel in de taartbodem en laat min. 3 u. opstijven in de koelkast.
  9. Haal de taart voorzichtig uit de springvorm. Bestrooi met 1 eetl. cacaopoeder en werk af met de schijfjes sinaasappel.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 352 kcal
Vetten 22.6 g
Verzadigde vetzuren 13 g
Koolhydraten 30.1 g
Suikers 20 g
Vezels 3.1 g
Eiwitten 5.3 g
Zout 0 g