
Toasttorentjes met champignonslaatje en gepocheerd ei
Ingrediënten
- champignons 500 g
- slamix 250 g
- basilicum 1 plantjes
- bieslook 0.5 plantjes
- verse tijm 3 takjes
- sjalotten 2
- knoflook 1 teentjes
- eieren 4
- kamut-speltbroden 12 sneetjes
- olijfolie 8 eetl.
- balsamicoazijn 1 eetl.
- wittewijnazijn 1 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de champignons in heel dunne schijfjes.
- Hak het bieslook fijn.
- Scheur de blaadjes basilicum en rits de blaadjes van de takjes tijm.
- Snipper de sjalotten fijn.
- Pers het knoflook.
- Meng het knoflook en de sjalotten onder de champignons. Voeg de verse kruiden, de balsamicoazijn en 6 eetl. olijfolie toe. Kruid met zwarte peper en zout.
Bereiding (15 min. + 25 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de sneetjes brood aan beide kanten goudbruin en krokant.
- Verdeel de slamix over 4 borden. Leg er een sneetje gebakken brood op en verdeel er een laagje gemarineerde champignons over. Leg er een tweede sneetje brood bovenop en lepel er opnieuw champignons op. Eindig met een sneetje brood.
- Breng 2 L water samen met de wittewijnazijn tot tegen het kookpunt. Roer met een eetlepel door het water zodat er kolkbewegingen ontstaan.
- Breek 1 ei open in een pollepel en laat zakken in het water. Blijf de pollepel vasthouden met het eitje erin. Laat 3 à 4 min. gaar worden. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren.
- Leg een gepocheerd ei op elk stapeltje brood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
481 kcal
Vetten
26.7 g
Verzadigde vetzuren
4.8 g
Koolhydraten
40.4 g
Suikers
4.3 g
Vezels
8.3 g
Eiwitten
18.4 g
Zout
0.2 g