
Toastjes met zeewierpesto
Ingrediënten
- verse zeesla 40 g
- avocado's 1
- citroensap 0.5 eetl.
- basilicum (vers) 1 plantjes
- peterselie (vers) 1 plantjes
- lente-uitjes 2
- knoflook 1 teentjes
- stokbrood 1
- pijnboompitten 50 g
- kappertjes 2 eetl.
- edelgistvlokken 2 eetl.
- olijfolie extra vierge 2 eetl.
- grof zeezout 1 snuifjes
Voorbereiding
Voorbereiding
- Spoel de zeesla grondig onder koud water en dep droog. Snij of knip in kleine stukjes.
- Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
- Snipper het knoflook fijn.
- Trek de blaadjes van het basilicum en de peterselie en snipper fijn.
- Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
Bereiding (30 min.)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Mix de pijnboompitten, het knoflook, het basilicum, de peterselie, de olijfolie, het citroensap en het zeezout tot pesto.
- Meng er het zeewier, de lente-uitjes, de kappertjes en de edelgistvlokken onder.
- Snij het stokbrood in schuine sneetjes en rooster ze 5 à 6 min. in de voorverwarmde oven.
- Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in partjes.
- Besmeer de toastjes met de zeewierpesto en werk af met partjes avocado.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
107 kcal
Vetten
5.2 g
Verzadigde vetzuren
0.6 g
Koolhydraten
11.4 g
Suikers
1 g
Vezels
1.4 g
Eiwitten
3 g
Zout
0.5 g