Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Toastjes met zeewierpesto

Aperitiefhapje Minder dan 45 min. 16 hapjes

Ingrediënten

  • verse zeesla 40 g
  • avocado's 1
  • citroensap 0.5 eetl.
  • basilicum (vers) 1 plantjes
  • peterselie (vers) 1 plantjes
  • lente-uitjes 2
  • knoflook 1 teentjes
  • stokbrood 1
  • pijnboompitten 50 g
  • kappertjes 2 eetl.
  • edelgistvlokken 2 eetl.
  • olijfolie extra vierge 2 eetl.
  • grof zeezout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de zeesla grondig onder koud water en dep droog. Snij of knip in kleine stukjes.
  2. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  3. Snipper het knoflook fijn.
  4. Trek de blaadjes van het basilicum en de peterselie en snipper fijn.
  5. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
Bereiding (30 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Mix de pijnboompitten, het knoflook, het basilicum, de peterselie, de olijfolie, het citroensap en het zeezout tot pesto.
  3. Meng er het zeewier, de lente-uitjes, de kappertjes en de edelgistvlokken onder.
  4. Snij het stokbrood in schuine sneetjes en rooster ze 5 à 6 min. in de voorverwarmde oven.
  5. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in partjes.
  6. Besmeer de toastjes met de zeewierpesto en werk af met partjes avocado.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 107 kcal
Vetten 5.2 g
Verzadigde vetzuren 0.6 g
Koolhydraten 11.4 g
Suikers 1 g
Vezels 1.4 g
Eiwitten 3 g
Zout 0.5 g