Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Thaise soep met dorade en shiitakes

Voorgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • doradefilets (diepvries) 2
  • shiitakes 100 g
  • lente-uitjes 4
  • preien 1
  • limoenen 1
  • Thaise basilicum 0.5 plantjes
  • gember 1 cm
  • visfond (bokaal) 3 dl
  • groentebouillon (1 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 3 dl heet water) 3 dl
  • Thaise limoenblaadjes 2
  • shoyu (sojasaus) 2 eetl.
  • hatcho miso 1 koffiel.
  • limoensap (facultatief) 1.5 eetl.
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. Snij in stukjes.
  2. Snij de shiitakes in schijfjes.
  3. Snipper de lente-uitjes en het groen van de prei fijn. Bewaar het preiwit voor later of vries het in.
  4. Hak de basilicum grof.
  5. Rasp de gember fijn.
  6. Snij de limoen in dunne partjes.
Bereiding (ontdooitijd + 20 min. + 15 min.)
  1. Warm de visfond op in een grote kookpot. Voeg de groentebouillon, de shiitakes, de prei, de limoenblaadjes en de gember toe. Laat 10 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
  2. Voeg de vis toe en laat enkele minuten mee garen.
  3. Meng intussen de hatcho miso met 1 eetl. warme soep. Voeg toe aan de soep.
  4. Kruid naar smaak bij met de shoyu.
  5. Haal de limoenblaadjes uit de soep.
Afwerking

Verdeel over 4 mooie kommetjes en bestrooi met de lente-ui en het basilicum. Leg een partje limoen op de rand en voeg naar smaak enkel druppels limoensap toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 114 kcal
Vetten 2.9 g
Verzadigde vetzuren 1.1 g
Koolhydraten 6.6 g
Suikers 2.6 g
Vezels 2.1 g
Eiwitten 14.4 g
Zout 2.8 g
Tip

Liever veggie? Vervang de vis door blokjes tofoe.

Maak de groentesoep vooraf, zo hoef je op de dag zelf enkel nog de vis en de hatcho miso toe te voegen.