Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Thaise curry met wortelpeterselie en tofoe

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tofoe 250 g
  • stronken witloof 4
  • wortelpeterselies 2
  • limoenen 1
  • koriander 1 plantjes
  • gember 2 cm
  • zoete aardappelen 2
  • uien 1
  • rijst 250 g
  • kokosmelk 4 dl
  • groenecurrypasta 1 eetl.
  • kokosolie 2 eetl.
  • milde kerrie 1 koffiel.
  • kurkuma 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in dunne reepjes.
  2. Schil de wortelpeterselies en snij in staafjes van ± 4 cm lang en 1 cm dik.
  3. Rasp de gember.
  4. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes.
  5. Snipper de ui fijn.
Bereiding (55 min.)
  1. Verhit de kokosolie in een stoofpot en voeg de ui, de geraspte gember, het kerriepoeder en de kurkuma toe. Stoof enkele minuten. Voeg de groenecurrypasta toe en roerbak enkele minuten.
  2. Voeg het witloof, de wortelpeterselies en de zoete aardappelen toe en giet er de kokosmelk bij. Laat 20 à 25 min. afgedekt stoven op een zacht vuur tot alle groenten gaar zijn.
  3. Kook intussen de rijst in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Neem van het vuur en leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen
  4. Dep intussen de tofoe droog en snij in blokjes. Voeg 10 min. voor het einde toe aan de groenten.
  5. Pers de limoen (je hebt 1 eetl. sap nodig) en hak de blaadjes van de koriander grof.
  6. Voeg op het einde het limoensap toe aan de stoofpot. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de rijst over diepe borden of kommen en lepel er de curry over. Werk af met de grofgehakte koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 634 kcal
Vetten 31.5 g
Verzadigde vetzuren 24.5 g
Koolhydraten 67.2 g
Suikers 11.1 g
Vezels 5.6 g
Eiwitten 18.9 g
Zout 0.1 g