
Tempé met gebakken zoete aardappel en prei uit de oven
Ingrediënten
- tempé 500 g
- preiwitten 6
- rode pepertjes 1
- gember 2 cm
- koriander (vers) 0.5 plantjes
- zoete aardappelen 4
- knoflook 1 teentjes
- olijfolie 7 eetl.
- shoyu (sojasaus) (milde) 1 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Rasp de gember. Snij de tempé in staafjes van 1 cm dik en 3 cm lang. Giet er 1 eetl. olijfolie en de sojasaus over en bestrooi met de geraspte gember. Laat 20 min. marineren in de koelkast.
- Schil de aardappelen en snij in schijfjes van max. 1/2 cm dik.
- Snij de preiwitten in de lengte in 2 en snij in stukken van 3 cm dik.
- Snipper het knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper het pepertje fijn.
- Hak de blaadjes koriander grof.
Bereiding (50 min. + 20 min. marineren)
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Leg de preistukjes in een ovenschaal, giet er 2 eetl. olijfolie over en kruid met zwarte peper en zout. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
- Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de helft van de aardappelschijfjes 5 min. aan elke kant. Bestrooi met de helft van het fijngesnipperde knoflook en het pepertje. Haal uit de pan en hou warm. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de andere helft van de aardappelschijfjes 5 min. aan elke kant. Bestrooi met de rest van het fijngesnipperde knoflook en het pepertje. Haal uit de pan en doe bij de rest van de aardappelschijfjes. Hou warm.
- Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en roerbak de tempéreepjes ± 5 min.
Afwerking
Serveer de aardappelschijfjes met de gebakken prei en de tempéreepjes. Werk af met de grofgehakte koriander.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
484 kcal
Vetten
27.1 g
Koolhydraten
37.7 g
Eiwitten
18.8 g