Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tempé met gebakken zoete aardappel en prei uit de oven

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • tempé 500 g
  • preiwitten 6
  • rode pepertjes 1
  • gember 2 cm
  • koriander (vers) 0.5 plantjes
  • zoete aardappelen 4
  • knoflook 1 teentjes
  • olijfolie 7 eetl.
  • shoyu (sojasaus) (milde) 1 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Rasp de gember. Snij de tempé in staafjes van 1 cm dik en 3 cm lang. Giet er 1 eetl. olijfolie en de sojasaus over en bestrooi met de geraspte gember. Laat 20 min. marineren in de koelkast.
  2. Schil de aardappelen en snij in schijfjes van max. 1/2 cm dik.
  3. Snij de preiwitten in de lengte in 2 en snij in stukken van 3 cm dik.
  4. Snipper het knoflook fijn.
  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper het pepertje fijn.
  6. Hak de blaadjes koriander grof.
Bereiding (50 min. + 20 min. marineren)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Leg de preistukjes in een ovenschaal, giet er 2 eetl. olijfolie over en kruid met zwarte peper en zout. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een grote pan en bak de helft van de aardappelschijfjes 5 min. aan elke kant. Bestrooi met de helft van het fijngesnipperde knoflook en het pepertje. Haal uit de pan en hou warm. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de andere helft van de aardappelschijfjes 5 min. aan elke kant. Bestrooi met de rest van het fijngesnipperde knoflook en het pepertje. Haal uit de pan en doe bij de rest van de aardappelschijfjes. Hou warm.
  4. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en roerbak de tempéreepjes ± 5 min.
Afwerking

Serveer de aardappelschijfjes met de gebakken prei en de tempéreepjes. Werk af met de grofgehakte koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 484 kcal
Vetten 27.1 g
Koolhydraten 37.7 g
Eiwitten 18.8 g