Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Temaki sushi met groene asperges en zalm

Voorgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • zalmfilets (verse) 2
  • groene aspergepunten 250 g
  • komkommers 0.5
  • mizuna (Japanse groente) 100 g
  • citroengras 1 stengels
  • sushirijst 125 g
  • norivellen (zeewier) 4
  • palmsuiker 25 g
  • mirin (zoete rijstwijn) 50 ml
  • shoyu (sojasaus) 4 eetl.
  • sushi gember 2 koffiel.
  • wasabipasta 2 koffiel.
  • zout 5 g
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Spoel de rijst grondig onder koud water tot het spoelwater helemaal zuiver is.
  2. Breng aan de kook in een kookpot met 250 ml water en kook gaar (kooktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
  3. Breng ondertussen de mirin met de palmsuiker en het zout aan de kook. Laat sudderen tot de suiker en het zout volledig zijn opgelost. Meng onder de afgekoelde rijst.
  4. Schil de groene asperges vanaf het midden en verwijder het harde uiteinde. Snij in stukjes van ± 3 cm. Kook 3 à 4 min. gaar in lichtgezouten water.
  5. Verwijder het vel van de zalmfilets en snij in dunne reepjes.
  6. Snij de ongeschilde komkommer in staafjes van ± 3 cm lang en 1/2 cm dik.
  7. Hak de mizuna grof.
  8. Snipper het citroengras fijn en meng onder de shoyu en de gember.
Bereiding (35 min.)
  1. Snij elk norivel in vier kleinere vellen.
  2. Leg op elk vel 1 eetl. sushirijst en bestrijk lichtjes met een beetje wasabi. Verdeel er de asperges, de rauwe zalm, de mizuna en de komkommerstaafjes over.
  3. Rol op zoals een ijshoorntje met één kant die breder uitwaaiert. Serveer als licht voorgerecht met de gekruide shoyu.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 431 kcal
Vetten 12.3 g
Verzadigde vetzuren 2.6 g
Koolhydraten 53.8 g
Suikers 12.1 g
Vezels 1.9 g
Eiwitten 25.4 g
Zout 2.4 g