Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tartaar van Yellowtail

Aperitiefhapje minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • Yellowtail Kingfish 225 g
  • kaviaar 1 koffiel.
  • sjalotten 1
  • lente-uitjes 1
  • platte peterselie 1.5 bosjes
  • limoenen 1
  • olijfolie 1 eetl.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper het lente-uitje en de sjalot fijn.
Bereiding (5 min. + 15 min.)
  1. Verwijder het vel en snij de vis in blokjes van 1/2 cm. Doe ze in een kom en meng met sjalot en lente-ui.
  2. Rasp de schil van de limoen, pers hem daarna uit.
  3. Doe het sap en wat limoenrasp bij de vis. Kruid met peper en zout, voeg olijfolie toe en meng goed.
  4. Schep wat van de tartaar op een bordje, werk af met peterselie en kaviaar.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 107 kcal
Vetten 6.8 g
Verzadigde vetzuren 1.2 g
Koolhydraten 1 g
Suikers 0.5 g
Vezels 0.4 g
Eiwitten 10.4 g
Zout 0.1 g