Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Tagliatelle met champignonroomsaus en notencrumble

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • champignons 500 g
  • platte peterselie 1 plantjes
  • sjalotten 2
  • verse room 1.5 dl
  • tagliatelle 400 g
  • oud brood 1 sneetjes
  • droge witte wijn 1.5 dl
  • okkernoten (of 3 eetl. walnootpitten) 10
  • hazelnoten 1 eetl.
  • olijfolie 4 eetl.
  • zwarte peper (molen)
  • grof zeezout
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij de champignons in dunne schijfjes.
  2. Snipper de sjalotten fijn.
  3. Hak de peterselieblaadjes grof.
  4. Kraak de okkernoten en mix ze met de hazelnoten, het sneetje oud brood en wat grof zeezout fijn in een blender of met een staafmixer.
Bereiding (35 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de fijngesnipperde sjalotten glazig.
  2. Voeg de champignonschijfjes toe en roerbak 3 min. op een hoog vuur.
  3. Giet de witte wijn en de room erbij en laat inkoken tot een romige saus.
  4. Kook intussen de pasta beetgaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af, meng onder de champignonroomsaus en kruid met zwarte peper en zout.
  5. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de notenmengeling goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Afwerking

Werk de pasta af met de grofgehakte peterselie en de gebakken notencrumble.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 737 kcal
Vetten 34.7 g
Koolhydraten 79.7 g
Eiwitten 19.7 g