Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Taboulé met verse kruiden en granaatappel

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

4 personen
  • tomaten 3
  • citroenen 2
  • granaatappelen 1
  • platte peterselie 2 bosjes
  • munt 2 bosjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Hak de platte peterselie en munt grof.
  2. Ontpit de tomaten en snij in blokjes.
  3. Pers de citroenen.
  4. Snij de granaatappel in 2 en haal er de pitjes uit.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
  1. Overgiet de fijne bulgur met koud water tot hij onderstaat en laat zo’n 20 min. trekken. Knijp er dan met de handen stevig alle vocht uit.
  2. Meng de kruiden, het citroensap en de tomaten onder de bulgur. Voeg nog wat olijfolie toe en kruid naar smaak met zwarte peper en zout. Werk af met de granaatappelpitjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 436 kcal
Vetten 7.6 g
Verzadigde vetzuren 1.3 g
Koolhydraten 72.9 g
Suikers 9.2 g
Vezels 10.9 g
Eiwitten 13.4 g
Zout 0.5 g

NV Bio Planet
V. Demesmaekerstraat 167
1500 Halle 
Tel. 02 363 50 10
info@bioplanet.be

KBO 0472.405.143
BE87 2930 2511 7294