Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Strudel van wintergroenten

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • bladerdeeg 1 pakken
  • pastinaken 1
  • aardperen 3
  • gekleurde wortelen 3
  • sinaasappelen 1
  • feta 250 g
  • eidooiers 2
  • olijfolie 2 eetl.
  • pompoenpitten 3 eetl.
  • harissakruiden 1 eetl.
  • zwarte komijn 1 koffiel.
  • peper en zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Schil de pastinaak en de wortelen en snij in blokjes.
  2. Snij de aardperen in schijfjes.
  3. Rooster de pompoenpitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Doe daarna hetzelfde met de zwarte komijn.
Bereiding (10 min. + 60 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Rasp de schil van de sinaasappel, pers hem daarna uit.
  3. Meng de groenten met sinaasappelsap, olijfolie, harissa, komijn, peper en zout. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, schik de groenten erop en zet 30 min. in de oven.
  4. Leg het bladerdeeg op een bakplaat.
  5. Meng de geroosterde groenten met feta en sinaasappelrasp en verdeel de mix over het midden van het deeg.
  6. Smeer de randen in met eigeel en maak langs weerszijden 8 sneetjes in het deeg. Vlecht de deegreepjes over de vulling, bestrijk de bovenkant met eigeel en strooi er komijnzaadjes over. Zet 30 min. in de oven en bestrooi met pompoenpitten.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 632 kcal
Vetten 39.8 g
Verzadigde vetzuren 18.4 g
Koolhydraten 45.5 g
Suikers 9.8 g
Vezels 9.5 g
Eiwitten 17.9 g
Zout 1.7 g