Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Spruitensalade met gekarameliseerde nootjes

Voorgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • spruiten 500 g
  • posteleinen (winter) 500 g
  • sinaasappelen 2
  • pecannoten 150 g
  • gedroogde veenbessen 100 g
  • rodewijnazijn 4 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • chimichurrikruiden 1.5 koffiel.
  • honing 2 eetl.
  • peper
  • zeezout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Bereiding (30 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Snij de spruiten in twee en schik ze op de plaat.
  3. Rasp de schil van de sinaasappelen, pers ze uit. Meng het sap met 2 eetl. rodewijnazijn, een scheut olijfolie, chimichurri, peper en zout.
  4. Giet het mengsel over de spruiten, hussel door elkaar en laat 20 min. roosteren in de oven.
  5. Meng de noten met honing, zet 10 min. in de oven.
  6. Laat alles afkoelen. Voeg de veenbessen toe met de sinaasappelrasp, de rest van de azijn, olijfolie, peper en zout. Roer goed om.
  7. Meng voorzichtig de winterpostelein onder de salade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 509 kcal
Vetten 32.9 g
Verzadigde vetzuren 3.2 g
Koolhydraten 38.8 g
Suikers 30.6 g
Vezels 13.4 g
Eiwitten 8 g
Zout 0.1 g