
Spinaziesoep met ravioli
Ingrediënten
- spinazie (diepvries) 300 g
- basilicum (vers) 5 takjes
- aardappelen 2
- uien 1
- ravioli met shiitake 250 g
- groentebouillon (1.5 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 8 dl heet water) 8 dl
- olijfolie 2 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snipper de ui grof.
- Schil de aardappelen en snij in blokjes.
- Scheur de blaadjes basilicum in reepjes.
Bereiding (10 min. + 30 min.)
- Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Roer er de aardappelblokjes onder.
- Overgiet met de groentebouillon, breng aan de kook en laat 15 min. afgedekt sudderen.
- Voeg de spinazie toe en laat 10 min. sudderen.
- Kook intussen de ravioli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
- Mix de groenten tot een gladde soep en voeg de ravioli toe. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de basilicum.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
261 kcal
Vetten
10.5 g
Verzadigde vetzuren
3.4 g
Koolhydraten
31.3 g
Suikers
3.1 g
Vezels
2.8 g
Eiwitten
8.8 g
Zout
2.7 g