Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Spinaziesoep met ravioli

Vegetarisch Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • spinazie (diepvries) 300 g
  • basilicum (vers) 5 takjes
  • aardappelen 2
  • uien 1
  • ravioli met shiitake 250 g
  • groentebouillon (1.5 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 8 dl heet water) 8 dl
  • olijfolie 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de ui grof.
  2. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
  3. Scheur de blaadjes basilicum in reepjes.
Bereiding (10 min. + 30 min.)
  1. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Roer er de aardappelblokjes onder.
  2. Overgiet met de groentebouillon, breng aan de kook en laat 15 min. afgedekt sudderen.
  3. Voeg de spinazie toe en laat 10 min. sudderen.
  4. Kook intussen de ravioli gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  5. Mix de groenten tot een gladde soep en voeg de ravioli toe. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen en bestrooi met de basilicum.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 261 kcal
Vetten 10.5 g
Verzadigde vetzuren 3.4 g
Koolhydraten 31.3 g
Suikers 3.1 g
Vezels 2.8 g
Eiwitten 8.8 g
Zout 2.7 g