Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Spinazieslaatje met gerookte zalm en geroosterde venkel

Hoofdgerecht minder dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • gerookte zalm 4 sneetjes
  • verse spinazie 150 g
  • venkelknollen 3
  • radijzen 1 bosjes
  • citroenen 0.5
  • vloeibare honing 1 koffiel.
  • mosterd 1 koffiel.
  • olijfolie 2 eetl.
  • olijfolie extra vierge 3 eetl.
  • rozemarijn (gedroogd) 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Snij de radijzen in dunne schijfjes. Meng het loof eventueel onder de spinazieblaadjes (als het heel vers is).
  2. Snij de venkelknollen in 2 en verwijder de harde kern. Snij in blokjes van 1 cm.
  3. Meng de olijfolie met de rozemarijn.
  4. Pers de halve citroen (u hebt 1 eetl. sap nodig).
Bereiding (20 min. + 25 à 30 min. in de oven)
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de venkelblokjes in een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie met rozemarijn. Kruid met zwarte peper en zout en meng goed zodat alles met olie bedekt is.
  3. Zet de venkel 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven. Roer tussendoor eens om.
  4. Meng ondertussen de spinazie met de radijsjes.
  5. Maak de dressing: meng de honing met de mosterd, het citroensap en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Meng de dressing onder de salade. Verdeel over de borden samen met de geroosterde venkel en de sneetjes gerookte zalm. Serveer met een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 207 kcal
Vetten 15.8 g
Koolhydraten 6.8 g
Eiwitten 9.5 g