Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Spinazie-wortelslaatje met komijn en mosterdzaadjes

Bijgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • wortelen 3
  • verse spinazie 100 g
  • citroenen 1
  • munt (vers) 5 takjes
  • rode uien 1
  • honing 1 eetl.
  • mosterdzaad 1 eetl.
  • olijfolie 3 eetl.
  • komijnpoeder 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
  • Tip
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Plet de mosterdzaadjes in een vijzel.
  2. Snij de rode ui in halvemaantjes en pers de citroen.
  3. Hak de spinazie en de munt grof.
  4. Rasp de wortelen.
Bereiding (20 min.)
  1. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui, de komijn en de mosterdzaadjes 15 min.
  2. Voeg de spinazie, 2 eetl. citroensap en de honing toe. Laat slinken en voeg de muntblaadjes toe.
  3. Meng de spinazie onder de wortelen. Voeg 2 eetl. olijfolie en nog een beetje citroensap toe. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 130 kcal
Vetten 8.8 g
Verzadigde vetzuren 1.2 g
Koolhydraten 9.4 g
Suikers 7.5 g
Vezels 2.5 g
Eiwitten 2.1 g
Zout 0.1 g
Tip

Lekker bij gegrilde vis, grillkaas of veggiegerechten op de BBQ.