
Spinazie-wortelslaatje met komijn en mosterdzaadjes
Ingrediënten
- wortelen 3
- verse spinazie 100 g
- citroenen 1
- munt (vers) 5 takjes
- rode uien 1
- honing 1 eetl.
- mosterdzaad 1 eetl.
- olijfolie 3 eetl.
- komijnpoeder 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Plet de mosterdzaadjes in een vijzel.
- Snij de rode ui in halvemaantjes en pers de citroen.
- Hak de spinazie en de munt grof.
- Rasp de wortelen.
Bereiding (20 min.)
- Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en stoof de ui, de komijn en de mosterdzaadjes 15 min.
- Voeg de spinazie, 2 eetl. citroensap en de honing toe. Laat slinken en voeg de muntblaadjes toe.
- Meng de spinazie onder de wortelen. Voeg 2 eetl. olijfolie en nog een beetje citroensap toe. Kruid met zwarte peper en zout.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
130 kcal
Vetten
8.8 g
Verzadigde vetzuren
1.2 g
Koolhydraten
9.4 g
Suikers
7.5 g
Vezels
2.5 g
Eiwitten
2.1 g
Zout
0.1 g
Tip
Lekker bij gegrilde vis, grillkaas of veggiegerechten op de BBQ.