
Spinazie-avocadoslaatje met krokante kippenreepjes
Ingrediënten
- kipfilets 2
- verse spinazie 500 g
- avocado's (rijp) 2
- trostomaten 2
- lente-uitjes 1 bosjes
- limoenen 0.5
- basilicum 0.5 plantjes
- yoghurt natuur 2 eetl.
- polenta (maïsgriesmeel) 3 eetl.
- olijfolie 6 eetl.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij de lente-uitjes in schuine stukken van ± 3 cm.
- Snij de trostomaten in partjes.
- Rasp de schil van de halve limoen en pers hem daarna.
- Scheur de blaadjes basilicum en meng samen met 2 eetl. olijfolie en de limoenzeste onder de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout.
- Snij het vruchtvlees van de avocado’s in partjes en besprenkel met het limoensap.
- Snij de kippenborstfilets in dunne reepjes en kruid met zwarte peper en zout. Wentel de reepjes door de polenta en druk goed aan.
Bereiding (25 min. + 15 min.)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de lente-uitjes goudbruin. Haal uit de pan.
- Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak de gepaneerde kippenreepjes krokant en gaar.
Afwerking
Verdeel de spinazie over 4 borden en leg er de partjes avocado en trostomaat en de lente-uitjes op. Werk af met de krokante kippenreepjes en een beetje kruidendressing. Serveer als lunch met een sneetje brood.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
439 kcal
Vetten
32.6 g
Koolhydraten
11.6 g
Eiwitten
24.4 g