
Speltquiche met prei en tofoe
Ingrediënten
- speltbloem 125 g
- olijfolie 3 eetl.
- dille (gedroogd) 0.5 koffiel.
- grof zeezout 0.5 koffiel.
- zwarte peper
- Voor de vulling:
- tofoe 150 g
- preien 3
- avocado's (rijpe) 2
- koriander 1 plantjes
- hennepzaadjes 1 eetl.
- gistvlokken 2 eetl.
- olijfolie 2 eetl.
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Meng de speltbloem met de dille, het zeezout en zwarte peper. Kneed er 3 eetl. olijfolie onder tot je een glad deeg hebt. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestrooid werkblad en leg in een taartvorm met bakpapier.
- Snij de preien in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.
- Verkruimel de tofoe.
- Snipper de blaadjes koriander fijn.
Bereiding (35 min. + 30 à 40 min. in de oven)
- Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot of pan en stoof de prei 15 min. gaar op een zacht vuur.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Mix de prei samen met de tofoe, de gistvlokken, de hennepzaadjes, de koriander en het vruchtvlees van de avocado’s tot een gladde massa. Kruid met zwarte peper en zout.
- Verdeel de preimengeling over de speltbodem. Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking
Snij de quiche in punten en serveer met een groene salade.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
470 kcal
Vetten
28.2 g
Koolhydraten
37.6 g
Eiwitten
15.1 g