Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Speltquiche met prei en tofoe

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • speltbloem 125 g
  • olijfolie 3 eetl.
  • dille (gedroogd) 0.5 koffiel.
  • grof zeezout 0.5 koffiel.
  • zwarte peper
  • Voor de vulling:
  • tofoe 150 g
  • preien 3
  • avocado's (rijpe) 2
  • koriander 1 plantjes
  • hennepzaadjes 1 eetl.
  • gistvlokken 2 eetl.
  • olijfolie 2 eetl.
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Meng de speltbloem met de dille, het zeezout en zwarte peper. Kneed er 3 eetl. olijfolie onder tot je een glad deeg hebt. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestrooid werkblad en leg in een taartvorm met bakpapier.
  2. Snij de preien in de lengte in 2 en daarna in halvemaantjes.
  3. Verkruimel de tofoe.
  4. Snipper de blaadjes koriander fijn.
Bereiding (35 min. + 30 à 40 min. in de oven)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot of pan en stoof de prei 15 min. gaar op een zacht vuur.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  3. Mix de prei samen met de tofoe, de gistvlokken, de hennepzaadjes, de koriander en het vruchtvlees van de avocado’s tot een gladde massa. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Verdeel de preimengeling over de speltbodem. Zet 30 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
Afwerking

Snij de quiche in punten en serveer met een groene salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 470 kcal
Vetten 28.2 g
Koolhydraten 37.6 g
Eiwitten 15.1 g