Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Sorghumrisotto met pompoen, seitan en krokante salie

Hoofdgerecht Minder dan 45 min. 4 personen

Ingrediënten

  • seitangehakt 400 g
  • vruchtvlees van pompoen 800 g
  • platte peterselie 1 plantjes
  • sjalotten 2
  • sorghum 250 g
  • walnootpitten 3 eetl.
  • groentebouillon (1 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 7 dl groentebouillon) 7 dl
  • olijfolie 5 eetl.
  • gemalen komijn 1 koffiel.
  • gemalen koriander 1 koffiel.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukjes van ± 1,5 cm.
  2. Hak de walnootpitten fijn (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles).
  3. Snipper de peterselieblaadjes en de sjalotten fijn.
  4. Spoel de sorghum in een fijne zeef onder koud water.
  5. Trek de blaadjes van het takje salie.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
  1. Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote pan of kookpot en bak de salieblaadjes lichtjes bruin. Schep ze er met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe aan de pan of kookpot en stoof glazig.
  3. Voeg de sorghum toe en roerbak even. Doe er de pompoenblokjes en de helft van de bouillon bij. Laat ± 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
  4. Voeg de rest van de bouillon toe en laat nog 8 à 10 min. verder garen.
  5. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak het seitangehakt samen met de komijn, de koriander, de peterselie en de fijngehakte walnoten lichtjes bruin. Kruid met zwarte peper en zout.
  6. Roer de risotto even om en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking

Verdeel de risotto over 4 diepe borden en verdeel er het kruidige seitangehakt over. Bestrooi met de krokante salieblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 588 kcal
Vetten 22.9 g
Koolhydraten 53.3 g
Eiwitten 38.8 g