
Sorghumrisotto met pompoen, seitan en krokante salie
Ingrediënten
- seitangehakt 400 g
- vruchtvlees van pompoen 800 g
- platte peterselie 1 plantjes
- sjalotten 2
- sorghum 250 g
- walnootpitten 3 eetl.
- groentebouillon (1 blokje of 1 eetl. poeder opgelost in 7 dl groentebouillon) 7 dl
- olijfolie 5 eetl.
- gemalen komijn 1 koffiel.
- gemalen koriander 1 koffiel.
- zwarte peper
- zout
Voorbereiding
Voorbereiding
- Snij het vruchtvlees van de pompoen in stukjes van ± 1,5 cm.
- Hak de walnootpitten fijn (dat gaat makkelijk als je ze in een zakje steekt en erover rolt met een deegrol of een glazen fles).
- Snipper de peterselieblaadjes en de sjalotten fijn.
- Spoel de sorghum in een fijne zeef onder koud water.
- Trek de blaadjes van het takje salie.
Bereiding (15 min. + 30 min.)
- Verhit 3 eetl. olijfolie in een grote pan of kookpot en bak de salieblaadjes lichtjes bruin. Schep ze er met een schuimspaan uit en laat uitlekken op keukenpapier.
- Voeg de fijngesnipperde sjalotten toe aan de pan of kookpot en stoof glazig.
- Voeg de sorghum toe en roerbak even. Doe er de pompoenblokjes en de helft van de bouillon bij. Laat ± 10 min. afgedekt garen op een zacht vuur.
- Voeg de rest van de bouillon toe en laat nog 8 à 10 min. verder garen.
- Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een pan en roerbak het seitangehakt samen met de komijn, de koriander, de peterselie en de fijngehakte walnoten lichtjes bruin. Kruid met zwarte peper en zout.
- Roer de risotto even om en kruid met zwarte peper en zout.
Afwerking
Verdeel de risotto over 4 diepe borden en verdeel er het kruidige seitangehakt over. Bestrooi met de krokante salieblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie
588 kcal
Vetten
22.9 g
Koolhydraten
53.3 g
Eiwitten
38.8 g