Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Sojaburger met spirelli en paprikasausje

Hoofdgerecht meer dan 60 min. 4 personen

Ingrediënten

  • sojaburgers met sesam 4
  • rode paprika's 3
  • platte peterselie (steeltjes + bladeren) 1 plantjes
  • rode uien 2
  • knoflook 2 teentjes
  • spirelli tricolore 400 g
  • olijfolie 4 eetl.
  • balsamicoazijn 2 eetl.
  • zwarte peper
  • zout
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de rode uien en de knoflookteentjes fijn.
  2. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes van ± 2 cm.
  3. Hak de peterselieblaadjes grof en de steeltjes fijn.
Bereiding (15 min. + 55 min.)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien, het knoflook en de peterseliesteeltjes ± 20 min. op een heel zacht vuur.
  2. Voeg de paprikablokjes toe en laat ± 20 min. onafgedekt garen op een heel zacht vuur.
  3. Voeg dan de balsamicoazijn toe en stoof ± 10 min. op een zacht vuur. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Kook intussen de spirelli beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en meng onder de paprikasaus.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de sojaburgers aan beide kanten mooi bruin.
  6. Verdeel de pasta over 4 borden, leg er een sojaburger op en bestrooi met de fijngehakte peterselieblaadjes.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 769 kcal
Vetten 29.8 g
Verzadigde vetzuren 3.5 g
Koolhydraten 94.7 g
Suikers 13.5 g
Vezels 13.3 g
Eiwitten 23.7 g
Zout 1.2 g