Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Slaatje van vijgen met sesamcracker

Voorgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • rucola 50 g
  • tijm (vers) 5 takjes
  • truffelkazen (vb. Hooidammer) 150 g
  • geraspte parmezaan 30 g
  • gedroogde vijgen 12
  • walnootpitten 2 eetl.
  • sesamzaad 10 g
  • zonnebloempitten 10 g
  • honing 0.5 koffiel.
  • balsamicocrème 1 eetl.
  • rozemarijn (gedroogd) 1 koffiel.
  • grof zeezout 1 snuifjes
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de parmezaan, de sesamzaadjes, de zonnebloempitten, de rozemarijn en de honing en roer goed. Verdeel in cirkels over een bakplaat met bakpapier. Duw goed aan en bak 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Maak intussen met een dunschiller krullen van de truffelkaas.
  4. Hak de walnootpitten fijn.
  5. Rits de blaadjes van de tijmtakjes.
Bereiding (20 min. + 5 min.)
  1. Verdeel de rucola en de vijgen over de borden. Bestrooi met de kaaskrullen, de fijngehakte walnootpitten en de verse tijm. Werk af met de balsamico en een snuifje grof zeezout.
Afwerking

Dit recept smaakt ook overheerlijk met verse vijgen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 417 kcal
Vetten 21 g
Verzadigde vetzuren 9 g
Koolhydraten 36.6 g
Suikers 32.1 g
Vezels 7 g
Eiwitten 16.8 g
Zout 1.2 g