Goed voor jou én goed voor de planeet, dat smaakt altijd naar meer

Slaatje van freekeh met meloen en geitenkaas

Hoofdgerecht minder dan 30 min. 4 personen

Ingrediënten

  • radicchio's 2
  • meloenen 0.25
  • basilicum 0.5 plantjes
  • munt (vers) 4 takjes
  • gember 2 cm
  • rode uien 1
  • verse geitenkaas 100 g
  • gebroken freekeh 200 g
  • ahornsiroop 1 eetl.
  • groentebouillon (1 blokje of 1 koffiel. poeder opgelost in 4 dl heet water) 4 dl
  • olijfolie 5 eetl.
  • witte balsamicoazijn 1 eetl.
  • zwarte peper
  • Voorbereiding
  • Voedingswaarden
Voorbereiding
Voorbereiding
  1. Snipper de rode ui fijn.
  2. Hak de munt- en basilicumblaadjes grof.
  3. Rasp de gember.
Bereiding (10 min. + 20 min. + afkoelen)
  1. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en stoof de rode ui en de gember 10 min. tot ze heel zacht zijn.
  2. Kook ondertussen de freekeh gaar in de groentebouillon (kooktijd: zie verpakking).
  3. Meng 3 eetl. olijfolie met de balsamicoazijn, de ahornsiroop, de munt en het basilicum. Meng samen met de gestoofde ui en gember onder de warme freekeh. Kruid met zwarte peper en laat daarna afkoelen.
  4. Snij ondertussen het vruchtvlees van de meloen in partjes. Snij de radicchio's in reepjes.
  5. Meng de reepjes radicchio en de meloenpartjes onder de afgekoelde freekeh. Verkruimel er de geitenkaas over.
Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 436 kcal
Vetten 22.6 g
Koolhydraten 40.9 g
Eiwitten 14.3 g